Bijbelse namen

Ontdek de betekenis van meer dan 300 Bijbelse namen. Wij hebben de onbekende, originele en populaire namen voor je uitgezocht. Van Abraham tot Zebedeus.

Vind een naam op basis van eerste letter

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Over Bijbelse Namen

Ben je op zoek naar een mooie Bijbelse naam? Of wil je weten wat jouw naam betekent? Hier vind je een lijst met ongeveer 300 Bijbelse namen, betekenissen en vindplaats in de Bijbel. De namen komen zowel uit het Oude als Nieuwe Testament die in het Hebreeuws of Grieks een prachtige betekenis hebben. We hebben de onbekende, originele en populaire namen voor je op een rij gezet.

Filter op:
  • Alles
  • Jongens
  • Meisjes
  • Neutraal
We hebben helaas geen naam kunnen vinden met deze filter en lettervolgorde.

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.