Levi betekent 'loyaliteit' of 'verbonden'. Levi was de stamvader van de levieten, een stam van priesters. Er is nog enige discussie of de naam van de Levieten aan Levi was gegeven of omgekeerd.

Is de naam Levi populair in Nederland?

De naam Levi is in de jaren negentig van de vorige eeuw populair geworden. Nu leven er maar liefst 7877 Levi's in Nederland en 2251 jongens en mannen hebben deze naam als volgnaam. De meesten leven in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Dordrecht

Heeft Levi een negatieve betekenis?

De naam Levi heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Levi terugvinden?

De naam Levi is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Genesis 29:34 en Marcus 2:14.

Wie was Levi en wat deed hij?

Levi is de derde zoon van Jakob en Lea. Hij is bekend als de stamvader van de Levieten. De Levieten hebben als enige van de stammen geen land, vanwege Levi's wraakactie op de verkrachter van zijn zus Dina. Zij dienen als priesters binnen de maatschappij. De naam is dan ook heel toepasselijk, omdat de Levieten verantwoordelijk waren voor de sociale cohesie.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.