Loïs was de grootmoeder van Timoteüs. Haar naam is van zowel Griekse oorsprong als Joodse oorsprong. Het is waarschijnlijk afgeleid van loion, wat 'begeerlijker' of 'beter' betekent. In het Hebreeuws kan de naam afgeleid zijn van layish (leeuw).

Is de naam Lois populair in Nederland?

Vanaf 1990 steeg de populariteit van Loïs geleidelijk en groeit elk jaar. Er leven nu meer dan drieduizend vrouwen en meisjes in Nederland die de naam dragen. De meesten komen uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Heeft Lois een negatieve betekenis?

Nee, Loïs heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Lois terugvinden?

De naam Lois is te vinden in het Bijbelboek 2 Timoteüs 1:5.

Wie was Lois en wat deed hij/zij?

Loïs wordt één keer in de Bijbel genoemd, door Paulus in zijn tweede brief aan Timoteüs. Hij noemt Loïs als voorbeeld van iemand met een 'oprecht geloof'. Voor de rest is er vrij weinig over haar bekend. Timoteüs' vader is Grieks en zijn moeder is joods, wat betekent dat Loïs waarschijnlijk ook joods is.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.