Boaz

Boas - Boase

Bijbelse naam Boaz

De Bijbelse naam Boaz betekent 'in hem is sterkte'. In de Bijbel was Boaz de man van Ruth. Boaz was een zorgzaam en gelovig man. Hij schonk aandacht aan familie. Hij zegende anderen en liet zo de sterkte van God in hem zien. Ook werd er onder koning Salomo een linkerzuil genaamd Boaz in de tempel geplaatst.

Is de naam Boaz populair in Nederland?

Boaz is een redelijk populaire naam. In 2016 kregen 332 jongens zijn naam. Zijn naam geschreven als Boas komt ook voor. In 2016 werd aan 43 jongens de naam Boas gegeven.

Heeft Boaz een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Boaz is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Boaz terugvinden?

De naam Boaz is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Ruth 2:1 en Matteüs 1:5.

Wie was Boaz en wat deed hij?

Boaz is de zoon van Salmon en Rachab. Hij is verwant aan Ruth, die als weduwe met haar schoonmoeder Noömi terugkeert uit Moab. Ruth komt bij de akker van Boaz terecht, waar ze de overgebleven aren van de akker opraapt.

Boaz waardeert Ruth voor haar trouw aan Noömie. Hij vertelt haar dat ze aren mag blijven verzamelen bij de vrouwen die voor hem werken. Boaz koopt het gehele bezit van Elimelech, Kiljon en Machlon, de overleden man van Ruth, en neemt Ruth tot vrouw. Zo kan de naam van de overleden man van Ruth voortbestaan. Boaz en Ruth krijgen een zoon: Obed.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.