Maria

Marie - Marieke - Mary

Bijbelse naam Maria

In de Bijbel komen verschillende vrouwen voor met de naam Maria. De bekendste is wel de moeder van Jezus. Zij woonde in Bethlehem en was verloofd met Jozef, toen ze zwanger raakte van Jezus door de Heilige Geest. Martha en Maria waren twee zusters uit Betanie. Deze Maria zalfde Jezus met olie en droogde zijn voeten af met haar haar. In de Bijbel staat dat Jezus veel van deze zussen hield. In de Bijbel komen er nog meer Maria's voor bij het graf van Jezus. Zij gingen naar zijn graf om hem te zalven. Zo heb je Maria Magdalena en de 'andere Maria'. Zo staat het in de Bijbel beschreven. De naam Maria betekent 'schoonheid' en 'ster van de zee'.

Is de naam Maria populair in Nederland?

In 2008 werden er 320 meisjes geboren met de naam Maria. Door de jaren heen is de naam minder populair geworden. In 2012 werd de naam nog 243 keer gegeven en in 2016 238 keer. 

Heeft Maria een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Maria is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Maria terugvinden?

De naam Maria is onder andere te vinden in het Bijbelboek Matteüs 1:16. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.