Zebadja

Zebediah - Zabadiah - Zeb

Bijbelse naam Zebadja

Zijn naam betekent 'geschenk van God'. In de Bijbel komt deze betekenis naar voren bij de bekendste Zebadja uit de Bijbel. De bekendste Zebadja was een Leviet die door de regering van Josafat werd aangesteld als hoogste rechter voor alle zaken met betrekking tot de koning. Zebadja was een geschenk voor Zijn rechtsorde.

Is de naam Zebadja populair in Nederland?

De naam Zebadja is geen populaire naam. Zebadja wordt zelden als naam aan een jongetje gegeven. Ook de afgeleide naam Zebediah of Zebadiah is zeldzaam. Zeb komt vaker voor. In 2009 was de naam Zeb het populairst. Aan 16 jongetjes werd de naam gegeven. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zebadja terugvinden

De naam Zebadja is te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 8:15

Heeft Zebadja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zebadja is positief.

Wie was Zebadja en wat deed hij?

Zebadja is een van de dienaren van koning Josafat. Alle steden van Juda gaat Zebadja langs, om het volk te onderwijzen over het wetboek. Zebadja wordt door Josafat werd aangesteld als hoogste rechter voor alle zaken met betrekking tot de koning. Hij wordt terzijde gestaan door Levitische griffiers en moet in ontzag va de Heer handelen en zich betrouwbaar en teogewijd opstellen. De Heer stond hem bij. Zebadja was een geschenk van God voor de rechtsorde van de koning.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.