Zakkai

Zaccai - Zakai

Bijbelse naam Zakkai

De naam Zakkai staat voor 'puur' en 'onschuldig'. Zakkai was een Israëlitische man met een naam die werd doorgegeven. Over Zakkai zelf staat verder niets in de Bijbel.

Is de naam Zakkai populair in Nederland?

De naam Zakkai komt niet tot zelden voor. De afgeleide namen Zaccai en Zakai komen ook nauwelijks voor.

Heeft Zakkai een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zakkai is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zakkai terugvinden?

De naam Zakkai is te vinden in het Bijbelboek Ezra 2:9

Wie was Zakkai en wat deed hij?

Zakkai is een Israëliet met welgeteld 760 afstammelingen. Zijn stam bestaat uit een deel van de inwoners van de provincie Juda, die zijn teruggekeerd uit de ballingschap in Babylonië. Daar zijn ze eerder weggevoerd door koning Nebukadnesaer.

Als de profeet Nehemia hoort dat het volk in Juda bespot wordt, bidt hij om vergiffenis voor de Israëlieten. God geeft Nehemia de opdracht om naar Jeruzalem te gaan en de verbrande en vervallen muren op te bouwen.

Nehemia komt in Jeruzalem en verzamelt joodse mannen om hem hierbij te helpen. De inwoners van Juda – waaronder de stam van Zakkai – keren terug vanuit ballingschap.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.