Uria

Uriah - Ur

Bijbelse naam Uria

Zijn naam betekent 'mijn licht is God'. Wanneer Uria geroepen wordt om naar koning David te komen, gaat hij niet naar huis toe om te slapen met zijn vrouw. Hij blijft trouw aan de Heere en aan Zijn gebod om tijdens de strijd niet onrein te raken. Hij is een Godvrezende man die God als zijn licht ziet.

Is de naam Uria populair in Nederland?

De naam Uria is niet populair in Nederland. Deze naam wordt bijna nooit gegeven aan kinderen. In 2009 en 2013 is er één baby Uria genoemd.

Heeft de naam Uria een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Uria is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Uria terugvinden?

De naam Uria is terug te vinden in onder andere de Bijbelboeken 2 Samuel 11:3 en Matteüs 1:6.

Wie was Uria en wat deed hij?

De bekendste Uria is de soldaat in het leger van koning David. In een tijd van oorlog loopt David 's avonds over het dak van zijn huis. Hij ziet daar Batseba, Uria's vrouw, zich wassen. Hij laat haar bij zich komen en die nacht slapen ze met elkaar. Batseba raakt zwanger van hem. Om een schandaal te voorkomen haalt David Uria terug vanuit de oorlog, en probeert hem te laten slapen met Batseba. Uria is standvastig en luistert niet, want hij wil solidair zijn met zijn medestrijders op het slagveld. Dan laat David hem voor in de strijd plaatsen en zo sneuvelt Uria.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.