Urbanus

Ur - Urby

Bijbelse naam Urbanus

De naam betekent letterlijk 'van de stad', oftewel 'stedeling'. Dit is ook te herleiden naar het Engelse woord urban, wat stedelijk betekent. 

Is de naam Urbanus populair in Nederland?

De naam Urbanus is zeldzaam in Nederland. Er zijn geen gegevens bekend dat er de afgelopen 20 jaar een kind zo genoemd is.

Is de betekenis van de naam Urbanus negatief?

Nee, de betekenis van de naam is de naam Urbanus is niet negatief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Urbanus terug vinden?

De naam Urbanus is te vinden in het Bijbelboek Romeinen 16:9.

Wie was Urbanus en wat deed hij?

Urbanus is een medewerker van Paulus. Wanneer Paulus vertrekt naar Jeruzalem, groet hij alle heiligen van de plek waar hij op dat moment is. Urbanus wordt gegroet als medearbeider in Christus. Na deze groet worden zijn naam of werken niet meer genoemd in de Bijbel.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.