Susanna

Susi - Susa - Susan - Suzanne - Suus

Susanna is een afgeleide van Susan en betekent iets als 'lelie' of 'roos'. Het wijst op grote schoonheid. De naam wordt enkel gebruikt voor vrouwen.

Is de naam Susanna populair in Nederland?

Susanna en Susi zijn in Nederland geen populaire namen. Hun afgeleiden kunnen daarentegen wel rekenen op de nodige belangstelling. Vooral Suzanne is daarbij in trek: jaarlijks worden er zo'n 30 meisjes met deze naam geboren.

Heeft Susanna een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Susanna is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Susanna terugvinden?

De naam Susanna is onder andere te vinden in het Bijbelboek Lucas 8:3.

Wie was Susanna en wat deed zij?

Susanna is één van de vrouwen die het als haar taak ziet om uit eigen middelen voor de rondtrekkende Jezus en zijn discipelen te zorgen.

In die tijd is het bijzonder dat vrouwen volop mee mogen doen. Hun getuigenis in een rechtszaak werd bijvoorbeeld als onbetrouwbaar beschouwd. Dat lag bij Jezus wel anders, daar mogen Susanna en andere vrouwen een belangrijke taak in de gemeente vervullen.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.