Simi of Shimei is verwant aan de namen Ismaël en Simon, en betekent 'God heeft geluisterd'. Het wordt ook wel eens vertaald met 'beroemd'. De naam Simi kan ook een verkorte versie van de naam Semaja zijn, wat hetzelfde betekent. 

Is de naam Simi populair in Nederland?

De naam Simi komt voor bij zowel mannen als vrouwen die in Nederland zijn geboren. Het is echter geen veelvoorkomende naam in Nederland. 

Heeft Simi een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Simi is positief. De Bijbelse persoon heeft echter wel een negatieve connotatie: die is verbonden aan vervloeken en uitschelden.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Simi terugvinden?

De naam Simi is onder andere te vinden in het Bijbelboek Exodus 6:17.

Wie was Simi en wat deed hij?

Simi komt van de familie van Saul, en beledigt en vervloekt David op zijn vlucht voor Absalom uit Jeruzalem. Hij verwijt hem de dood van Saul en ziet Absaloms daden als een straf voor hoe David het koningschap heeft verkregen.

David doet de man niets tijdens zijn tirade. Wanneer David terugkeert naar Jeruzalem, na de dood van Absalom, smeekt Simi om vergiffenis. De koning laat hem in leven, omdat hij niemand ter dood wil brengen op de dag dat zijn koningschaphersteld is. Op zijn sterfbed draagt David zijn troonopvolger Salomo echter op om Simi een gewelddadige dood te laten sterven.

Salomo draagt Simi op Jeruzalem nooit te verlaten, op straffe van de dood. Wanneer hij dit toch doet omwille van twee weggelopen slaven, wordt hij ter dood gebracht. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.