De naam Potifar heeft zijn oorsprong in Egypte, waar de voornaamste betekenis 'Gewijd aan Ra' is. Ra is de Egyptische zonnegod. In het Koptisch kan de naam ook worden uitgelegd als 'Priester van de stier'. 

Is de naam Potifar populair in Nederland?

Potifar is een naam die in Nederland eigenlijk niet voorkomt. Zeer zelden komt deze naam voor jongens wel voor in Engeland en Duitsland. 

Heeft Potifar een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Potifar is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Potifar terugvinden?

De naam Potifar is te vinden in het Bijbelboek Genesis 37:36. 

Wie was Potifar en wat deed hij?

Potifar is een van de hovelingen van de farao en de commandant van diens lijfwacht. Hij koopt Jozef als slaaf en geeft hem een belangrijke rol in zijn huishouden.Jozef krijgt het toezicht over het gehele huis en al Potifars bezittingen. Wanneer Jozef door Potifars vrouw vals wordt beschuldigd, wordt hij door Potifar voor 10 jaar opgesloten in de gevangenis.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.