Michaël

Michael - Michiel - Michel - Michelle - Mike - Mick -

De naam Michaël betekent 'wie is als God'. Het is de naam van een aarstengel.

Is de Bijbelse naam Michaël populair in Nederland?

De naam Michaël is redelijk populair in Nederland. In 2010 bereikte de populariteit een piek, met 108 pasgeboren jongetjes die deze naam kregen. Sindsdien werd de naam nog steeds aan minstens 60 jongetjes per jaar gegeven.

Heeft de naam Michaël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Michaël is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Michaël terugvinden?

De naam Michaël is te vinden in de Bijbelboeken Numeri 13:13 en Judas 1:9.

Wie was Michaël en wat deed hij?

De bekendste Bijbelse naam Michaël is die van de aartsengel. Naar hem wordt een aantal keer verwezen in zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Hij wordt vaak in verband gebracht met de eindtijd: in Daniël 12 wordt hij een 'grote vorst' genoemd en Openbaring 12:7 beschrijft een gevecht tussen Michaël en een draak met zeven koppen en tien horens. Dat blijkt uiteindelijk om Satan te gaan.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.