Marta

Martine - Martha - Marga - Marja - Marla - Marna

Bijbelse naam Marta

Marta betekent iets als 'bitter wordende' of wellicht ook 'meesteres'. Marta is een vrouw uit de Bijbel, zij was de zus van Lazarus en Maria. Marta was aanwezig bij de opstanding van Lazarus. 

Is de naam Marta populair in Nederland?

In 2008 werd er 1 meisje geboren met de naam Marta. De jaren daarna werd de naam niet populairder. In 2016 werd de naam aan 9 meisjes gegeven. De naamvervoeging Martine werd in 2008 aan 18 meisjes gegeven, maar de jaren daarna daalde de cijfers en werden er gemiddeld 10 meisjes per jaar geboren met de naam Martine. 

Heeft Marta een negatieve betekenis?

De naam kan vertaald worden met bitter, en dat is een negatieve betekenis. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Marta terugvinden?

De naam Marta is onder andere te vinden in het Bijbelboek Lucas 10:38. 

Wie was Marta en wat deed zij?

Marta is een bezorgde vrouw, die Jezus erg lief heeft. In de Bijbel wordt er in Lucas en in Johannes over Marta geschreven. Ze is de zus van Maria en Lazarus en ze was erbij toen Jezus Lazarus uit de dood opwekte. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.