Kefas is een Arameens woord voor 'rots'. De apostel Simon, zoon van Johannes, kreeg de naam Kefas. De naam werd in het Grieks vertaald naar Petros, wat in het Nederlands Petrus is geworden. 

Is de naam Kefas populair in Nederland?

Er is niet veel bekend over de populariteit van de naam Kefas. Voor zover bekend wordt de naam gegeven aan Nederlandse jongetjes, wat in de afgelopen tien jaar twee keer is gebeurd. 

Heeft Kefas een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Kefas is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Kefas terugvinden?

De naam Kefas is te vinden in Bijbelboek Johannes 1:42

Wie was Kefas en wat deed hij?

De dag nadat Jezus de Heilige Geest heeft gekregen van zijn Vader, staat Johannes met zijn twee leerlingen weer bij de Jordaan. Johannes ziet Jezus voorbij lopen en zegt tegen zijn leerlingen: 'Daar is het Lam van God.' De twee leerlingen volgen Jezus en gaan met Hem mee naar zijn slaapverblijf. Andreas, een van de twee leerlingen, brengt zijn broer Simon bij Jezus. Jezus kijkt Simon aan en zegt: 'Jij bent Simon, de zoon van Johannes, maar voortaan zul je Kefas heten.'

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.