De meisjesnaam Jerusa betekent ‘nalatenschap’, ‘bezit’ of ‘verbonden’. Jerusa was een vrouw uit de bijbel en ze was getrouwd met koning Uzzia, die een tijd lang koning was van het koninkrijk Juda. 

Is de naam Jesusa populair in Nederland?

In Brazilië is Jerusa erg populair, maar in Nederland hebben voor zover bekend maar 7 meisjes/vrouwen deze voornaam. De naam Jerusha komt iets vaker voor. Het wordt niet elk jaar gegeven, maar sommige jaren krijgen zo’n drie meisjes deze naam. 

Heeft Jerusa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jerusa is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jerusa terugvinden?

De naam Jerusa is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 15:33

Wie was Jerusa en wat deed zij?

Jerusa is de vrouw van koning Uzzia. Hij is koning van Juda en probeert te doen wat goed is in de ogen van God. Na tientallen jaren wordt hij echter overmoedig en wil hij een reukoffer brengen in te tempel, terwijl dit voorbehouden is aan priesters. Dit wordt met melaatsheid gestraft. De zoon van Uzzia en Jerusa, Jotham, volgt zijn vader op. Hij regeert zestien jaar en staat bekend als een goede rechtvaardige koning.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.