Deze naam betekent ‘God is Heer’, of 'hij zal leven'. De naam komt een aantal keer in het Oude-Testament voor, onder andere als een Jehu die 23 jaar koning van Israël was.

Is de naam Jehu populair in Nederland?

De jongensnaam Jehu wordt in Nederland bijna niet gegeven. De afgelopen jaren werd de naam alleen één keer in 2011 en 2016 gegeven. Er wonen op dit moment nog geen vijf mensen met de naam Jehu in Nederland. 

Heeft Jehu een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jehu is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jehu terugvinden?

De naam Jehu is te vinden in het Bijbelboek 1 Koningen 16:1

Wie was Jehu en wat deed hij?

De bekendste Jehu is een koning van Israël. Hij is de zoon van Josafat en komt aan de macht via een militaire coup. Hij brengt Gods plan ten uitvoer door het hele geslacht van Achab uit te roeien. Jehu is een strenge koning en strijdt voor de afschaffing van de Baälsdienst. Na zijn dood wordt Jehu opgevolgd door zijn zoon Joachaz. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.