Jedaja betekent ‘de Heer loven’. In het Hebreeuws bestaat deze naam uit twee woorden: Jedha en Jah. Er komen meerdere personen voor in de Bijbel met de naam Jedaja. Een aantal hiervan is priester.  

Is de naam Jedaja populair in Nederland?

De naam Jedaja is zowel een jongens- als meisjesnaam. De naam komt heel weinig voor in Nederland en is de laatste jaren niet gegeven. Er wonen momenteel vijf meisjes/vrouwen in Nederland met de naam Jedaja, en minder dan vijf jongens/mannen.

Heeft Jedaja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jedaja is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jedaja terugvinden?

De naam Jedaja is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 4:37

Wie was Jedaja en wat deed hij?

Diverse priesters uit de tijd na de ballingschap worden met de naam Jedaja aangeduid. Sommige van hem behoren waarschijnlijk tot hetzelfde vaderlijke huis. Jedaja is onder andere de naam van een priester die na de terugkeer uit Babylon in Jeruzalem woont. Hij wordt in Nehemia ‘de zoon van Jojarib' genoemd.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.