Wat Jason is een Griekse naam, die iets betekent als ‘hij die zal genezen’, of ‘geneesheer’. Er komen in de Bijbel meerdere mannen voor met de naam Jason.  

Is de naam Jason populair in Nederland?

Jason is een populaire naam. In 2016 kregen 264 jongens deze naam. Sinds 1990 is de naam steeds meer in trek en het aantal baby’s dat Jason genoemd wordt, groeit bijna elk jaar. In totaal wonen er ruim vierduizend Jasons in Nederland. 

Heeft Jason een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jason is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jason terugvinden?

De naam Jason is te vinden in het Bijbelboek Handelingen 17:5

Wie was Jason en wat deed hij?

Jason van Thessalonika, de Jason in de Bijbel waar het meeste over bekend is, is een joodse bekeerling en wordt genoemd in Handelingen en Romeinen. Hij wordt gerekend tot de 70 discipelen. In Handelingen wordt zijn huis in Thessalonika gebruikt als een toevluchtsoord door de apostelen Paulus, Silas en Timotheüs.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.