Het is niet helemaal duidelijk wat de naam Jara betekent. Het zou kunnen staan voor ‘prinses’ of ‘lente’, maar ook voor 'honingraat', ‘aarden’ of ‘waterkan’. De naam Yara betekent volgens veel bronnen ‘prinses’. 

Is de naam Jara populair in Nederland?

Jara is zowel een jongens- als meisjesnaam, maar er wonen maar acht jongens/mannen in Nederland met de voornaam Jara. Als meisjesnaam komt het iets vaker voor. In 2016 werd de naam 36 keer gegeven, en in de jaren daarvoor rond de vijftig keer.

Heeft Jara een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jara is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jara terugvinden?

De naam Jara is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 9:42

Wie was Jara en wat deed zij?

In de Bijbel wordt gesproken over een man die Jara heet. In 1 Kronieken 9 wordt de stamboom van Saul gegeven. Saul is de eerste koning van de Israëlieten en hij is afkomstig uit de stam Benjamin. Saul behaalt grote successen bij het verslaan van Filistijnen. Jara is een van de nakomelingen van Saul en staat vermeld in de Kronieken. Hij is de zoon van Achaz en de vader van Alemet, Azmawet en Zimri. Over het leven van Jara is verder weinig bekend. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.