Jake

Jackie - Jack

Deze jongensnaam uit het Oude Testament betekent iets als 'vroom' of 'godvrezend'. De Engelse variant zou iets als 'bezetter' of 'overwinnaar betekenen'. 

Is de naam Jake populair in Nederland?

In 2017 is de naam Jake in totaal 158 keer gegeven aan pasgeboren jongetjes. De naam staat hierdoor op de 104e plek van namen die dat jaar zijn ingeschreven in Nederland. 

Heeft Jake een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jake is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jake terugvinden?

De naam Jake is te vinden in het Bijbelboek Spreuken 30:1. 

Wie was Jake en wat deed hij?

Jake komt in de Bijbel maar één keer voor. Spreuken 30 vertelt ons dat hij de vader van Agur is. Over Agur en Jake weten we weinig. Agur heeft Spreuken 30 gechreven, waarin hij wanhopig God aanroept. Het leven overweldigt hem.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.