Hizkia betekent 'Kracht van de Heer'. De Hizkia die de meesten kennen (uit 2 Koningen) stond bekend als een deugdzame koning. Hij was overigens niet bang om zijn macht te laten zien. Tijdens zijn regeringsperiode liet hij de offerplaatsen aan Asjera weghalen en verbrijzelde de Koperen Slang van Mozes.

Is de naam Hizkia populair in Nederland?

Er zijn een aantal mensen met de naam Hizkia. De naam kan aan zowel mannen als vrouwen worden gegeven, maar is niet heel erg populair. 

Heeft Hizkia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Hizkia is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Hizkia terugvinden?

De naam Hizkia is te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 16:20 en Matteüs 1:9.

Wie was Hizkia en wat deed hij?

Koning Hizkia is de zoon van koning Achaz en Abi, de dochter van de profeet Zacharia. In zijn tijd als koning wordt Jeruzalem, na de val van Israël door de Assyriërs, het toevluchtsoord voor de vluchtelingen. Jeruzalem komt tot bloei en wordt een bruisende stad. Hizkia is een deugdzame koning, maar niet helemaal zonder trots. Als hij geneest van een dodelijke ziekte, verspreidt het nieuws zich tot aan Babylon. Wanneer er een delegatie komt kijken, laat Hizkia zijn rijkdommen zien. Jesaja waarschuwt dat de Babyloniërs terug zullen komen om hem zijn schatten te ontnemen.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.