De betekenis van de Bijbelse naam Hadad is niet helemaal duidelijk, maar het zou iets als 'schreeuw' of 'hard geluid' kunnen betekenen. 

Is de naam Hadad populair in Nederland?

De Bijbelse naam Hadad is niet populair in Nederland. De naam wordt zowel aan meisjes als aan jongetjes nauwelijks gegeven.

Heeft Hadad een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Hadad is niet negatief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Hadad terugvinden?

De naam Hadad is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 36:35.

Wie was Hadad en wat deed hij?

Er zijn een aantal mannen in de Bijbel die de naam 'Hadad' dragen. De bekendste daarvan is waarschijnlijk een tegenstander van koning Salomo.

Koning Davids legeraanvoerder Joab heeft alles wat mannelijk is gedood in Edom. Hadad is op dat moment nog heel jong. Hij is lid van het Edomitische koningshuis, en weet met een aantal hovelingen van zijn vader te ontkomen. Ze vluchten naar Egypte, waar de farao Hadad voedsel en land beloofd.

Zodra Hadad hoort dat David en Joab zijn gestorven, wil hij toch terugkeren naar het land van zijn voorouders. Dat doet hij, en hij brengt Israël veel schade toe. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.