Bijbelse naam Ewi

De naam Ewi betekent iets als 'mijn verlangen'. 

Is de naam Ewi populair in Nederland?

De naam Ewi wordt zelden aan een kind meegegeven in Nederland. Er zijn minder dan vijf vrouwen die deze naam dragen. De vervoeging Awi komt bij minder dan vijf mannen in Nederland voor. 

Heeft Ewi een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Ewi is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ewi terugvinden?

De naam Ewi is te vinden in Bijbelboek Numeri 31:8

Wie was Ewi en wat deed hij?

Ewi is een koning van Midjan, maar wordt gedood door een leger van twaalfduizend mannen van Israël – duizend uit elke stam. God had Mozes de opdracht gegeven wraak te nemen op de Midjanieten, waaronder koning Ewi, om zo met hun voorouders verenigd te worden. Dit is de tweede keer dat het volk vlakbij het beloofde land komt. God wil dat ze wraak nemen, omdat de Midjanieten het volk hebben aangespoord tot afgoderij. Naast de koningen, worden ook alle mannen van de Midjanieten vermoord. Later worden hier ook de vrouwen en ontmaagde jongens aan toegevoegd. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.