De naam Enos betekent ‘man, mens’ en is Hebreeuws. In het Iers betekent de naam ‘levenskrachtig’. Toen Enos geboren werd, begonnen de mensen de naam van God aan te roepen. In de gereformeerde traditie wordt dit gezien als het moment dat de samenkomsten begonnen. In de Joodse traditie daarentegen wordt dit moment gezien als de eerste keer dat men roept tegen God. 

Is de naam Enos populair in Nederland?

 In totaal zijn er zes Nederlandse jongens die de naam Enos dragen. De naam is niet populair en heeft geen (directe) vervoegingen.

Heeft Enos een negatieve betekenis?

Nee, de naam wordt niet als negatief gezien. Het feit dat de mensen daarna tegen God begonnen te roepen, wordt wel als negatief gezien. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Enos terugvinden?

De naam Enos is te vinden in Bijbelboek Genesis 4:26 & Lucas 3:38

Wie was Enos en wat deed hij?

Enos is de zoon van Seth en de vader van Kenan. Na de geboorte van Enos beginnen de mensen de naam van de HEER aan te roepen. Enos is deel van de genealogie van Adam tot David, en is de derde voorvader vanaf Adam. Op zijn 90ste krijgt hij zijn eerste zoon Kenan, waarna hij meerdere zonen en dochters krijgt. Hij wordt uiteindelijk 905 jaar oud.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.