De naam Efron betekent 'als een jong hert'.

Is de naam Efron populair in Nederland?

De naam Efron komt zelden voor in Nederland. Minder dan vijf mannen zouden deze naam dragen. Zover bekend, wordt deze naam enkel in Nederland gebruikt. 

Heeft Efron een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Efron is positief. 

In welke gedeelte van de Bijbel kan ik Efron terugvinden?

De naam Efron is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 23:8. 

Wie was Efron en wat deed hij?

Efron is een Hethiet, de zoon van Zohar. Hij leeft in de tijd van Abraham (Abram) en Sara. Hij verkoopt zijn grot aan de rand van zijn land aan Abraham, als Sara overlijdt. Dit stuk bevindt zich in Kirjat-Aba (Hebron), in Kanaän. De Hethieten, waaronder Efron, zien Abraham niet meer als vreemdeling en staan erop dat Abraham een graf kiest. Abraham betaalt hiervoor de prijs die hij ten overstaande van de Hethieten heeft genoemd. Dit is het eerste land in het bezit van (de nakomelingen van) Abraham. Na zijn overlijden wordt Abraham zelf ook begraven in deze grot.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.