De Bijbelse naam Claudia vindt haar oorsprong in de Romeinse naam Claudius. De naam betekent 'opgeslotene' of 'gevangene', maar mogelijk ook 'mank' of 'kreupel'. Haar naam komt een keer voor in de Bijbel. In een brief aan Timotheüs schreef Paulus dat hij voor de winter moet komen en onder andere Claudia moet groeten.

Is de Bijbelse naam Claudia populair in Nederland?

In 2008 werden er nog 34 kinderen met de naam Claudia geboren. Inmiddels krijgen jaarlijks 9 meisjes de naam Claudia.

Heeft Claudia een negatieve betekenis?

Ja. Claudia betekent “mank” of “kreupel”. Als iemand lam of kreupel is, is dat vaak niet positief. Het betekent dat iemand een gebrek heeft. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Claudia terugvinden?

De naam Claudia is terug te vinden in bijbelboek 2 Timoteüs 4:21

Wie was Claudia en wat deed zij?

Paulus schrijft een brief aan Timotheüs waarin hij zegt dat Timotheüs zo snel mogelijk naar hem toe moet komen. Timotheüs moet alle broeders en vier vrouwen, waaronder Claudia begroeten. Claudia woont dus in het gebied bij Paulus en is een belangrijke vrouw die het verdient gegroet te worden.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.