Chiël

Chiel - Giel

Bijbelse naam Chiël

Zijn naam betekent ‘Wie is als God?’ Chiël was diegene die het aandurfde om de vervloekte stad Jericho op te bouwen. Hierdoor verloor hij zijn jongste en oudste zoon.

Is de naam Chiël populair in Nederland?

De naam Chiël is niet populair. Giel of Chiel komt daarentegen vaker voor. De naam betekent “Wie als God is” of “Wie is als God?”. In 2010 was de naam Giel het populairst. De naam werd 103 keer aan een baby gegeven. In 2016 waren dat er 33. 

Heeft Chiël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Chiël is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Chiël terugvinden?

De Naam Chiël is te vinden in 1 Koningen 16:34

Wie was Chiël en wat deed hij/zij

Op weg naar het beloofde land moeten de Israëlieten Jericho veroveren. Zes dagen lang lopen ze elke dag een rondje om de stad. De zevende dag moeten ze zeven rondjes lopen, waarna de muren van Jericho instorten en er een vloek op de stad komt te rusten. Wie de stad opbouwt zou zijn jongste en oudste zoon verliezen. Chiël uit Betel bouwt de stad Jericho op en verliest daarmee zijn jongste en oudste zoon. Precies zoals de Heer heeft gezegd tegen Jozua.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.