Barak

Barack - Barrak - Bearach - Borak

Bijbelse naam Barak

In het Hebreeuws betekent de naam Barak 'bliksem'. In de Bijbel was Barak een succesvolle leider van het volk van Israël.

Is de naam Barak populair in Nederland?

Zijn naam komt niet tot zelden voor. In de afgelopen tien jaar heeft geen enkel kind de naam Barak gekregen. De naam geschreven als Barack werd in 2011 voor het laatst aan een jongetje gegeven.

Heeft Barak een negatieve betekenis?

Nee, de Bijbelse naar Barak heeft geen negatieve betekenis?

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Barak terugvinden?

De naam Barak is onder andere terug te vinden in het Bijbelboek Hebreeën 11:32. 

Wie was Barak en wat deed hij?

Barak krijgt van de profetes Debora te horen dat de Heer wil dat hij met tienduizend man naar de Tabor trekt. Barak moet het leger van Sisera verslaan. Hij wil dat Debora meegaat anders gaat hij ook niet. Debora stemt hiermee in. 
Barak roept mannen op uit de stam van Zebulon en Naftali. Al snel hoort Sisera dat Barak onderweg is, waarop hij met zijn strijdwagens en zijn leger naar het dal van de Kosn trekt. Als de mannen van Sisera Barak zien verschijnen, zaait God paniek onder hen. Barak achtervolgt de strijdwagens en alle soldaten van Sisera sneuvelen. Samen met Debora zingt Barak een lofzang voor de Heer.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.