Andreas

Andre - Andrea - Andy

Bijbelse naam Andreas

Is de Bijbelse naam Andreas populair in Nederland?

De Bijbelse naam Andreas komt in Nederland veel voor, maar is de laatste decennia minder populair als voornaam. Namen die ervan zijn afgeleid, zoals André, Andrea of Andy worden relatief vaker gegeven, maar nemen de laatste jaren ook af in populariteit. 

Heeft Andreas een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Andreas is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Andreas terugvinden?

De naam Andreas is onder andere te vinden in het Bijbelboek Matteüs 4:18. 

Wie was Andreas en wat deed hij?

Andreas is de broer van Simon (Petrus). Zij worden samen als eerste geroepen door Jezus, om zijn leerlingen te worden. Ze zijn vissers uit Betsaïda, en worden midden tijdens hun werk op het Meer van Galilea door Jezus aangesproken. 'Kom, volg mij, ik zal van jullie vissers van mensen maken.' De broers lijken geen moment te twijfelen, laten hun netten achter en volgen Jezus als eersten van de twaalf discipelen. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.