De Bijbelse naam Amam is een Hebreeuwse naam en betekent zoiets als ontmoetingsplaats, eenheid, vereniging. Amam is ook een Hebreeuws werkwoord en betekent zoiets als 'verduisteren', of minder letterlijk: 'geheim maken'.   

Is de Bijbelse naam Amam populair in Nederland?

In Nederland komt Amam of afgeleide Aman niet veel voor. Slechts 100 jongens dragen de naam Aman. In 2016 hebben zes baby's deze naam gekregen. 

Heeft de naam Amam een negatieve betekenis?

Nee, de naam Amam heeft geen negatieve betekenis. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Amam terugvinden?

De naam Amam is te vinden in Bijbelboek Jozua 15:26.

Wie was Amam en wat deed hij?

Amam was een van de steden die werd toegewezen aan de stam van Juda - de vierde zoon van Jakob, geboren uit zijn eerste vrouw Lea - in het bijbelboek Jozua. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.