Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

In 2030 is China het land met meeste christenen

"Jaarlijks groeit de kerk met tien procent"

in Nieuws

Ondanks christenvervolging in China zal het land in 2030 de grootste christelijke bevolking ter wereld hebben. “Die zal de wereldwijde kerk flink beïnvloeden”, zegt Rodney Pennington. Hij onderzoekt religieuze trends voor zendingsorganisatie OMF International.

“Er is nog wel veel nodig”, zegt Pennington tegen Christian Post. “Zeker op het gebied van discipelschapstraining, evangelisatie en jongerenwerk. 200 miljoen gelovigen klinkt misschien ambitieus, maar het is goed om een doel te hebben om naar te streven.”

255 miljoen
“De groep Chinese christenen groeit met meer dan tien procent per jaar”, zegt Fenggyang Yang, werkzaam als socioloog bij het onderzoeksinstituut van Religie en Chinese Samenleving aan de Amerikaanse Purdue University. In 1980 waren er nog ongeveer drie miljoen gelovigen, in 2010 is dat uitgegroeid tot 58 miljoen. Als die groei doorzet, zijn het er in 2025 al 255 miljoen.

Vervolging
In China worden veel christenen nog vervolgd. Volgens de Chinese christenactivist Yu Jie is dat juist de reden van de groei. “Hoe groter de vervolging, hoe groter de opleving”, zegt hij. Sinds dit jaar is de Chinese overheid begonnen met het bespioneren van huiskerken via camera's.

Bron: Christian Post
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan