Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Werkweek voor liturgie en kerkmuziek

Van 17-20 juli 2018 organiseert de Protestantse Kerk in Nederland de jaarlijkse Werkweek voor liturgie en kerkmuziek. In deze intensieve studieweek wordt er gewerkt volgens een bepaald thema, in verschillende groepen. In de groepen ligt het zwaartepunt respectievelijk op verdieping, dirigeren of zingen. De werkweek staat open voor iedereen gedreven en bedreven is in de (kerk)muziek en theologie/liturgie.

Samen muziek maken en verdiepen in de achtergrond en betekenis van de liturgie vormen de belangrijkste pijlers van deze studieweek. Mensen geven zich individueel op, maar ook samen met anderen, gezinsleden, cantorijleden, voorgangers en kerkgangers, dirigenten en zangers. Dagelijks wordt er een stevig programma gevolgd, waarbij leermomenten en oefenmomenten worden afgewisseld met korte vieringen (getijden) in de prachtige Kapel. De week wordt gehouden van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018 . Locatie is Centrum Bovendonk te Hoeven (nabij Bergen op Zoom).

Soort activiteit
Tijdens deze werkweek, die dit jaar in het teken van Zending staat, ga je intensief aan de slag met kerkmuziek en liturgie en zorgt een team van musici en theologen voor een gevarieerd programma. De werkweek vindt plaats in Bovendonk te Hoeven, een voormalig seminarie en tegenwoordig een congreshotel.

Doelgroepen: 
Kerkmusici
Cantorij- en koorzangers
Gemeenteleden
Lectoren
Predikanten
Kerkelijk werkers
Ambtsdragers

Aanmelden:
U kunt zich hier registreren voor de werkweek,
U ontvangt dan later nog een uitgebreid aanmeldingsformulier voor de Werkweek per mail.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie, 030-880 1558 of een email sturen naar [email protected].