Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Retraiteweekend

Deze retraite is een rustpunt in een drukke periode. Even weg van het leven van alledag, stilstaan bij wat écht belangrijk is, even loslaten, bezinnen en herijken op de toekomst. In de retraite ga je aan de slag met oude oefeningen en technieken om je te helpen rust en bezinning een plek te geven in je dagelijks leven.

Je leert stil te worden, de Bijbel zo te lezen dat je er iets mee kan voor de rest van de dag, je mag verschillende gebedsvormen proberen om te kijken wat bij jou past en je oefent jezelf in je creatief te uiten naar God. Rust als onderdeel van je dagelijkse leven, het kan écht.

Tussen de programmaonderdelen door is er voldoende ruimte om je eigen retraite in te vullen. Dit kan door in gesprek te gaan, je terug te trekken of bijvoorbeeld een wandeling te maken door de prachtige omgeving.

Kosten:
250,- incl. maaltijden en overnachting.

Locatie:
Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal
Kloosterdreef 3
4901PH Oosterhout

Sprekers:
Martha Osborn
Een stiltezoeker. Een hart voor God, voor Jezus. Net moeder. Drie kanten van wie ik ben. Ieder van ons is veelzijdig, ieder van ons kent het verlangen naar God. Soms raak ik overspoeld door het drukke leven van alledag. Daarom schreef ik 2 boeken over gebed en stilte (God bent U daar? en Adem de stilte). Ik ben enkele jaren liturg geweest bij laagdrempelige kerkdiensten in de Jacobikerk, Utrecht. Omdat zoeken naar God en verlangen naar stilte een leven lang duurt, deel ik graag mijn ervaringen met anderen. Want deze woorden van Augustinus gelden voor ons allemaal:  “Onrustig is ons hart, tot het rust vindt in U.”

Erica Kramer 
Redacteur, schrijver en lezer. Een belangrijk thema in haar boeken is leven met open handen – door los te laten en te ontvangen wat God geeft.
Ze houdt van de Afrikaanse collectedans in haar multiculturele kerk en geniet van reizen naar de uithoeken van de wereld. 

Aanmelden voor het retraiteweekend