Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

International Documentary Film Festival Amsterdam

Het International Documentary Film Festival Amsterdam biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. Naast documentaire films geeft IDFA sinds 2007 met IDFA DocLab-programma ook uitgebreid de ruimte aan de nieuwste digitale documentaire ontwikkelingen. Scholieren komen met IDFA documentaires in contact tijdens schoolvoorstellingen en op Docschool Online.

Naast het festival biedt IDFA diverse activiteiten voor professionals, waarmee IDFA in alle mogelijke stadia bijdraagt aan de ontwikkeling van filmmakers en hun films. Op co-financieringsmarkt IDFA Forum pitchen filmmakers en producenten hun filmplannen aan financiers; op Docs for Sale worden nieuwe documentaires te koop aangeboden aan programmeurs en distributeurs; het IDFA Bertha Fund ondersteunt filmmakers en documentaire projecten in ontwikkelingslanden; en IDFAcademy biedt een internationaal trainingstraject voor beginnende filmmakers.

Meer informatie: IDFA 2017