Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Homecoming & Southern Gospel Events

Nederland houdt van zingen. Dat blijkt niet alleen uit de grote hoeveelheid groepen en koren die ons land rijk is, maar ook uit de grote groep liefhebbers van bijvoorbeeld southern gospel en de muziek die als ‘Gaither Homecoming’ samengevat wordt. Met de primeur van de eerste ‘Homecoming and Southern Gospel Events’ in juni komt het allemaal bij elkaar: bijdragen van de Country Trail Band, het Homecoming Mens Choir, Barbara Lok en andere solisten, een gemixed Homecoming Choir, een groots orkest en een grote rol voor het publiek zelf, dat volop mee kan doen in de samenzang.

Vraag een willekeurige liefhebber wat hij of zij met ‘Gaither’ en ‘Homecoming’ associeert, en je hoort gegarandeerd termen als ‘samen zingen’, ‘pure beleving’ en ‘rijke traditie’. Southern gospel lijkt wat dat betreft bij uitstek een genre dat solisten niet alleen laat schitteren, maar het publiek ook als vanzelf betrekt in een lied. Vooral in Gaither Homecoming, het concept waarin groepen, solisten en publiek samensmelten tot één grote zangbeleving, blijkt krachtig als het gaat om de boodschap van het evangelie te laten landen vanuit de mond in het hart. Daarom sloegen Siebren Verburg en dirigent Aad Contze, in samenwerking met Events4Christ, de handen ineen om een nieuwe organisatie op te richten: ‘Homecoming en Southern Gospel Events’. Onder deze noemer worden concerten en evenementen georganiseerd die, in de beste traditie van Gaither Homecoming, niet alleen veelkleurige artiesten bij elkaar brengt op een podium, maar ook een veelkleurig publiek als één te laten zingen met hen.

De eerste optredens met deze opzet vinden plaats op 1, 2 en 3 juni in Zwolle, Veenendaal en Vlaardingen. Tijdens deze avonden zorgen het nieuwe Homecoming Mens Choir, een speciaal voor deze concerten samengesteld koor, samen met een gemengd Homecoming Choir, solisten en het Homecoming orkest voor de begeleiding.

1 juni Verrijzeniskerk , Bachlaan 150, Zwolle
2 juni De Basiliek, Wiltonstraat 56 , Veenendaal
3 juni Gebouw Leger des Heils , Magnoliastraat 41, Vlaardingen
(Aanvang concerten 19.30 uur – verwacht slot 22.30 uur)

Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 12.50 (incl reserveringskosten) via www.events4christ.nl of tel. 0297-237171.

Kijk voor meer informatie over Homecoming en Southern Gospel Events op www.homecomingandsoutherngospelevents.nl.