Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Concert van The New York Cantors

Op zondag 3 en maandag 4 december geven drie van ’s werelds beroemdste jonge cantors (voorzangers) uit New York twee concerten in de Portugese Synagoge; een unieke gelegenheid voor liefhebbers van cantorale Joodse muziek.

De EO en de Amerikaanse publieke omroep PBS, in samenwerking met het Joods Cultureel kwartier, presenteren met trots The New York Cantors: de in Brooklyn geboren Yaakov Lemmer, hoofd-chazan van de Lincoln Center Synagogue, Azi Schwartz, geboren in Israël en senior-chazan van de Park Avenue Synagogue, en de eveneens in Israël geboren Netanel Hershtik, chazan van de Hamptons Synagogue op Long Island en zoon van de beroemde cantor Naftali Hershtik.

Maestro Jules van Hessen en zijn 34 musici tellende orkest met kamerkoor begeleidt de cantors in een programma van geliefd religieus en populair repertoire, met arrangementen van Bob Zimmerman, de succesvolle Nederlandse componist en arrangeur van film- en tv-muziek.

Van de twee concerten worden beeld- en geluidopnamen gemaakt; bezoekers kunnen in beeld komen. Van de opnamen worden gemonteerde versies gemaakt voor tv en dvd. De producenten verwachten de concerten ononderbroken te registreren, maar sluiten heropname(n) van sommige onderdelen om technische of muzikale redenen niet uit. Houdt u er alstublieft wel rekening mee dat tijdens de concerten in overeenstemming met de religieuze traditie van de synagoge mannen en vrouwen gescheiden van elkaar zitten.

Locatie: Portugese Synagoge, Mr. Visserplein 3, Amsterdam
Data: 3 en 4 december
Tijdstip: Deuren open 19.30, aanvang 20.00 uur
Kaarten: €55 (onbelemmerd zicht) en €45 (enigszins belemmerd zicht)
Reserveren:  jck.nl