Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christian Artists Seminar

Het internationaal bekende Christian Artists Seminar gaat naar een nieuwe locatie en wel in Nederland. Door groei van het aantal deelnemers is de laatste locatie in Duitsland te klein geworden. CAS zal plaatsvinden op SBI-Zonheuvel te Doorn en wel van 29 juli – 2 augustus, 2018

Het Christian Artists Seminar brengt een 50 topartiesten, sprekers en vakdocenten bijeen en een 200 deelnemers, die komen uit zo’n 25 landen. Men komt voor inspiratie, creatieve vernieuwing en persoonlijke groei. Artiesten van alle disciplines hebben deze jaarlijkse input nodig om werkelijk een zoutend zout en lichtend licht te zijn in het huidige cultuurgewricht.

Het Seminar begint met 1,5 plenaire vergaderingen, waarin een uitgebreide oriëntatie over de huidige stand van zaken in de sector kunst en cultuur. Dit is gelinkt aan de dagelijkse realiteit hoe als kunstenaar te overleven in een samenleving die zoveel kunstenaars en kunst heeft afgedankt. Aangereikt zullen worden modellen hoe als self-employed kunstenaar  door innovatie nieuwe wegen te vinden.  Naast lezingen zullen in deze dagen ook veel interviews plenair gebeuren, hoe toonaangevende artiesten toch, ondanks vele tegenslagen, verder zijn gegaan. Daar valt ook veel van te leren door het aanstormende jonge talent. Want er is een groeiende groep jong top-talent dat komt.

Daarna 2 dagen met workshops en masterklassen om vaardigheden te verbeteren, om nieuwe visie op te doen, om nieuwe modellen te krijgen voor de dagelijkse beroepspraktijk en het familieleven: Er zijn 20 workshops in muziek (instrumenten, zang, singer-songwriter); 15 workshops podiumkunsten (dans, theater, clowning, etc); 20 workshops in de beeldende kunsten (2D en 3 D) en 15 workshops op het gebied van communicatie en media. Elke avond is er een festival, waarin 8 verschillende artiesten optreden.

Alle gegevens over programma, deelnamen, inschrijving en kosten zijn te vinden op www.christianartists.org  De voertaal van het Christian Artists Seminar is Engels, daar de hele wereld van de kunsten en cultuur Engels georiënteerd is. Plenaire delen worden ook naar Duits en Frans vertaald. Actief zijn in de kunsten betekent ook internationaal georiënteerd zijn en dit seminar is daarvoor een geweldige hulp.

Men kan nu inschrijven en dat kan tot 10 juli. Het Christian Artists Seminar heeft de support van de EZA en de Europese Unie.