Online Event SDOK: Getuigen met lef


Getuigen met lef. Dat is het thema van het tweede online event dat SDOK op donderdag 15 oktober om 20 uur uitzendt. Tijdens de uitzending zijn onder meer ds. Paul Visser en Wesselien Fouad uit Rotterdam te gast. Vanwege evangelisatiewerk onder Koerdische moslims worden Wesselien en haar man Faraidoun met de dood bedreigd. Ondanks de bedreigingen gaat het echtpaar door met evangeliseren onder moslims, vanuit de overtuiging dat God hen voor deze taak roept.

Tijdens het online event wordt met verschillende mensen gesproken over de vraag wat Nederlandse christenen kunnen leren van vervolgde christenen die vrijmoedig getuigen van hun geloof, met alle gevolgen van dien. “Je proeft nog wel eens schroom onder christenen om te getuigen”, vertelt Richard Groenenboom, woordvoerder van SDOK en host van het online event. “Dat kan worden veroorzaakt door geloofsonzekerheid of uit angst om vreemd te worden gevonden. Maar er zijn ook christenen die het niet respectvol vinden om anderen met jouw geloof lastig te vallen, want ieder mag zijn eigen waarheid hebben.

De Bijbel en verhalen van vervolgde christenen laten echter een ander geluid horen. Ze roepen ons op om vrijmoedig te getuigen van Jezus Christus, wat het je ook mag kosten. In het online event reiken we ideeën aan om in onze context handen even voeten te geven aan deze Bijbels opdracht.”

Indringende video’s
Tijdens het event zijn indringende video’s te zien, onder andere over christenen die met moed getuigen in het anti-christelijke Noord-Korea. In de studio is ook ds. Paul Visser aanwezig, predikant van de hervormde Maranathagemeente in Rotterdam. Verder zijn SDOK-directeur André van Grol en Maartje Kok, theoloog en ambassadeur van SDOK, te gast. Tijdens het event dat wordt uitgezonden via Facebook en het YouTube kanaal van SDOK, is livemuziek aanwezig dat wordt verzorgd door Maartje Kok en Erika de With. Het event wordt uitgezonden in samenwerking met De Reformatorische Omroep, CIP.nl en Geloofstoerusting.nl. Ook het Reformatorisch Dagblad zal het online event rechtstreeks uitzenden.