Zimri

Zimra - Simri - Zimram - Zimran

Bijbelse naam Zimri

De naam Zimri betekent "snoeier", maar ook "zanger” of “lofzang”. Deze naam komt niet tot uitdrukking in zijn rol in de Bijbel. Zimri vermoordde een koning van Israël en zijn familie. God strafte Zimri om zijn zonden. Zimri stierf omdat hij het paleis waarin hij zich had teruggetrokken in brand zette. 

Is de naam Zimri populair in Nederland?

Zimri is geen populaire naam. Zelden wordt de naam aan een jongetje gegeven. Een afgeleide naam van Zimri is Zimra. Zimra wordt als naam sinds 2011 enkele keren per jaar aan een meisje gegeven.

Heeft Zimri een negatieve betekenis?

De naam Zimri heeft geen negatieve betekenis, de Bijbelse persoon Zimri was echter iemand die zondigde en daarvoor gestraft werd door God.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zimri terugvinden?

De naam Zimri is te vinden in het Bijbelboek Numeri 25:14.

Wie was Zimri en wat deed hij?

Zimri was een van de zonen van Zerach, een Judeeër. Nadat hij de hele familie Basa heeft uitgeroeid wordt Zimri koning van Israël. Wanneer de Israëlieten horen van de moord op hun koning Ela, de zoon van Basa, roepen ze hun bevelhebber Omri tot koning uit.

Zimri krijgt hier hoogte van en besluit zich terug te trekken in het versterkte gedeelte van het paleis. Hij steekt het paleis in brand en sterft. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.