Bijbelse naam Zerach

Zerach betekent “morgenrood”. In de Bijbel komen meerdere mannen met de naam Zerach voor. De bekendste Zerach stak als eerste van een tweeling zijn hand naar buiten. Hij kreeg een rode draad om zijn hand. Hij was de zoon van Juda en zijn schoondochter Tamar.

Is de naam Zerach populair in Nederland?

De naam Zerach kan zowel aan jongetjes als aan meisjes worden gegeven. De naam is echter niet populair. Zerach is een zeldzame naam en komt niet tot nauwelijks voor. Zerah is aan afgeleide naam van Zerach. Zerah wordt vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes.

Heeft Zerach een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zerach is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zerach terugvinden?

De naam Zerach is te vinden in Bijbelboek Genesis 36:13

Wie was Zerach en wat deed hij?

Juda heeft zonder dat hij het weet gemeenschap met zijn schoondochter Tamar. Tamar doet zich namelijk voor als prostituee en raakt zwanger van een tweeling. De vroedvrouw bindt een rode draad om het handje van de baby die als eerst naar buiten komt: Zerach. Toch wordt zijn tweelingbroer Peres als eerste geboren. Daarna komt Zerach met de rode draad ter wereld.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.