De naam Zebulon betekent 'eerbare plaats'. In de Bijbel kreeg Zebulon een zegen van zijn vader Jakob. Zebulon werd een van de stammen van het volk van Israël. De stam Zebulon kwam, zoals door Jakob voorspeld, na de reis naar het beloofde land in het gebied aan de weg naar zee te wonen: een eerbare plaats.

Is de naam Zebulon populair in Nederland?

De naam Zebulon is geen populaire naam. Het gebeurt maar zelden dat een kind de naam Zebulon krijgt.

Heeft Zebulon een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zebulon is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zebulon terugvinden?

De naam Zebulon is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 30:20.

Wie was Zebulon en wat deed hij?

Zebulon is de zesde van de twaalf zonen van Jakob. Wanneer Jakob op sterven ligt, roept hij zijn zonen bij elkaar en zegent ze een voor een. Jakob spreekt uit hoe het met Zebulon in de toekomst zal vergaan. Zebulon zou aan de zee gaan wonen. Aan zijn strand zou hij de schepen ontvangen. Zijn gebied zou zich uitstrekken tot aan Sidon.

Jakob’s voorspelling komt uit. Zebulon werd een van de stammen van het volk van Israël. God geeft het nageslacht van Zebulon het gebied aan de weg naar zee en aan de overkant van de Jordaan. De betekenis van zijn naam wordt daarmee duidelijk: Zebulon was gezegend met een eerbare plaats. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.