Zebedeüs

Zebedeus - Zeb

Bijbelse naam Zebedeüs

De naam Zebedeüs betekent 'geschenk van de Here'. In de Bijbel was Zebedeüs een visser in Galilea. Ook was Zebedeüs de vader van de apostelen Jakobus en Johannes die Jezus volgden.

Is de naam Zebedeüs populair in Nederland?

Zebedeüs is geen populaire naam. Zelden krijgt een kind deze naam. De afgeleide Zebedeus is in 2011 voor het laatst als naam aan een jongetje gegeven.

Heeft Zebedeüs een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zebedeüs is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zebedeüs terugvinden?

De naam Zebedeüs is onder andere te vinden in het Bijbelboek Matteüs 4:21.

Wie was Zebedeüs en wat deed hij?

Een visser met de naam Zebedeüs repareert samen met zijn zonen Jakobus en Johannes visnetten als Jezus ze in hun boot opmerkt. Jezus roept de twee broers Jakobus en Johannes en zij besluiten Hem te volgen. Ze laten hun vader Zebedeüs achter in de boot met de dagloners. De zonen van Zebedeüs worden discipelen van Jezus.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.