De naam Wasti (of Vasthi) is van oorsprong een Perzische naam en betekent beeldschoon, als een roos en mooie vrouw. Dit duidt op de naam van koning Vasthi in het Bijbelboek Esther. Zij was namelijk een mooie vrouw.

Is de naam Wasti populair in Nederland?

Nee, de naam Wasti komt niet voor in Nederland. De naam Vasthi is daarentegen wel twee keer gegeven. Eén keer in 2010 en één keer in 2012.

Heeft Wasti een negatieve betekenis?

Nee, Wasti heeft een positieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Wasti terugvinden?

De naam Wasti is te vinden in het Bijbelboek Ester 1:1.

 

Wie was Wasti en wat deed zij?

Koningin Wasti was de vrouw van koning Ahasveros. Toen hij een maaltijd gaf voor alle vorsten van zijn koninkrijk gaf hij opdracht aan zeven van zijn hovelingen om Wasti bij hem te laten komen. Met de koninklijke diadeem getooid moest zij aan de volken en vorsten haar schoonheid tonen. Wasti weigerde dit echter te doen en wanneer Ahasveros dit hoorde werd hij woedend en hij vroeg aan de wijzen wat hij moest doen met haar. Hem werd verteld dat hij haar moest verstoten en een andere vrouw moest zoeken die beter was dan haar. In een wet van meden en perzen werd opgesteld dat de mannen heer en meester moesten zijn in huis.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.