Bijbelse naam Wanja

De naam Wanja (of Vanja) betekent zoiets als 'God is verzoenend', of 'zacht'. In het Bijbelboek Ezra wordt het volk Israël erop gewezen dat ze te veel van God zijn afgekeerd. Door de uitheemse vrouwen weg te sturen, kan de relatie met God weer verbeterd worden. God werkt zo verzoenend naar Zijn volk toe.

Is de naam Wanja populair in Nederland?

De naam Wanja is niet erg populair. De naam kan aan zowel jongens als meisjes worden gegeven. In Nederland hebben drie jongens en twee meisjes deze naam. Daarmee stond de naam op plek 11257 in de lijst met de meest populaire kindernamen. De naam Vanja is populairder, tien meisjes en vier jongens hebben deze naam.

Heeft Wasti een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Wasti is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Wanja terugvinden?

De naam Wanja is te vinden in het Bijbelboek Ezra 10:36.

Wie was Wanja en wat deed hij?

Wanja (of Vanja) komt voor in het Bijbelboek Ezra. Hij en nog veel meer mannen hebben een uitheemse vrouw genomen en sommige van hen hebben bij deze vrouwen ook kinderen gekregen. Ezra beveelt uit naam van God dat de uitheemse vrouwen moeten worden weggestuurd, omdat het niet is toegestaan om uitheemse vrouwen te hebben. Anders kon het volk Israël niet volledig toegewijd aan God leven. Alle lijnen met omliggende volken moeten daarom worden afgesneden. De mannen die hieraan schuldig zijn, worden voor de raad geroepen en allen zweren zij dat ze de ‘vreemde vrouwen' weg zullen sturen. Ook offeren ze een ram uit het kleinvee voor hun schuld.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.