De naam Uriël betekent zowel 'mijn licht is God' als 'engel van Licht'. De betekenis van deze naam komt waarschijnlijk af van de aardsengel Uriël. Hij is de engel die in de hof van Eden met een brandend zwaard staat. Hij wordt vaak gezien als vlam van God of engel van de Heilige Geest.

Is de naam Uriël populair in Nederland?

De naam Uriël wordt in Nederland nauwelijks gegeven aan kinderen. In totaal hebben vijf kinderen deze naam gekregen in de afgelopen 8 jaar. De naam is voor het laatst gegeven in 2016, daarmee stond de naam op plek 4115 van alle namen die dat jaar gegeven zijn.

Heeft Uriël een negatieve betekenis?

Nee, Uriël heeft geen negatieve betekenis.

In welke gedeelte van de Bijbel kan ik Uriël terugvinden?

De Bijbelse naam Uriël komt voor in het Bijbelboek 1 Kronieken 6:9.

Wie was Uriël en wat deed hij?

Uriël is het hoofd van een Levitische familie, de zoon van Tahath. Wanneer koning David voor zichzelf een nieuw paleis laat bouwen in de Davidsburcht, maakt hij ook een tent gereed voor de Ark van God. Hij beveelt de Levieten om de Ark te verplaatsen, want alleen de Levieten zijn bevoegd om dit te doen. Dit doen ze met twee hefbomen, want ook zij mogen de heilige Ark niet aanraken. Daarom moeten Uriël, zijn familie en de andere Levitische families zich heiligen. De Ark wordt in gereedheid gebracht, om deze in de nieuwe tent te plaatsen. Dit doen ze precies zoals Mozes het in opdracht van God heeft voorgeschreven.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.