De betekenis van de naam Titus is niet helemaal zeker. Het zou afgeleid kunnen zijn van Timon en daardoor 'geëerd' of 'eerwaardig' kunnen betekenen. Een andere mogelijkheid is dat het iets als 'verpleger' betekent. Weer andere bronnen vertalen het met 'wilde duif'.

Is de Bijbelse naam Titus populair in Nederland?

Titus is geen populaire naam in Nederland. Het aantal jongens dat jaarlijks met deze naam wordt geboren is op één hand te tellen. 

Heeft de naam Titus een negatieve betekenis?

Nee, de mogelijke betekenissen van de naam Titus zijn positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Titus terugvinden?

De naam Titus is te vinden in het Bijbelboek 2 Korintiërs 2:13.

Wie was Titus en wat deed hij?

Titus is een medewerker van Paulus. Het gelijknamige Bijbelboek is een brief van Paulus aan Titus, waarin Paulus zijn leerling tips geeft over wie welke taken krijgt in de gemeente.

Titus is een Griekse christen, wat betekent dat hij niet-joods is. Hij wordt door Paulus op Kreta achtergelaten, om daar de gemeente te onderwijzen.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.