Tirsa

Tirza - Thirza

De Bijbelse naam Tirsa betekent iets als 'bekoorlijk', 'genot' of 'lieflijk'.

Is de Bijbelse naam Tirsa populair in Nederland?

De naam Tirsa is niet heel populair in Nederland. Jaarlijks krijgen minder dan 10 meisjes deze naam. De afgeleide namen Tirza en Thirza zijn populairder. Deze namen worden jaarlijks tussen de 30 en 100 keer aan pasgeboren meisjes gegeven.

Heeft de naam Tirsa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Tirsa is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Tirsa terugvinden?

De naam Tirsa is te vinden in het Bijbelboek Numeri 26:33.

Wie was Tirsa en wat deed zij?

Tirsa is een dochter van Selofchad, uit de stam Manasse. Selofchad sterft in de woestijn, maar hij heeft alleen maar dochters gekregen. Hierop stappen zijn dochters – onder wie Tirsa – naar Mozes, priester Eleazar, de leiders en het hele volk met de vraag of zij een stuk grond van hun vader mogen erven.

Mozes bidt tot God en de Heer geeft de dochters gelijk. Zij krijgen hierop een stuk grond toebedeeld. De wetten van Israël werden dus naar aanleiding van een actueel probleem aangevuld met nieuwe rechtsregels. Er wordt nog een Tirsa genoemd in de Bijbel. Dit gaat over een mooie en belangrijke stad.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.