Timon

Tiemen - Timo - Tim - Timan

De Bijbelse naam Timon betekent waarschijnlijk iets als 'geëerd' of 'eerwaardig'.

Is de Bijbelse naam Timon populair in Nederland?

In 2001 was de naam Timon het populairst, met 65 baby's die deze naam kregen. Sindsdien is de populariteit afgenomen, tot minder dan 20 in 2017. De afgeleide naam Tim is wel erg populair: met 357 geboortes staat deze naam op nummer 31 van populairste jongensnamen.

Heeft de naam Timon een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de naam Timon is positief

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Timon terugvinden?

De naam Timon is te vinden in het Bijbelboek Handelingen 6:5.

Wie was Timon en wat deed hij?

Na Jezus' hemelvaart gaan Zijn leerlingen door met het verkondigen van de blijde boodschap. De gemeente groeit snel, tot er na enige tijd onvrede ontstaat. De Griekstaligen verwijten de Arameessprekenden dat de weduwen uit hun groep worden achtergesteld in de dagelijkse ondersteuning.

De twaalf apostelen besluiten om zeven mannen – die wijs zijn, goed bekendstaan en vervuld zijn van de Heilige Geest – aan te stellen die zich moeten bekommeren over het uitdelen van voedsel aan de gemeente. Een van deze mannen is Timon. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.