De Bijbelse naam Sora betekent waarschijnlijk zoiets als 'verslagen', of 'plaats van horzels'. Het is geen persoonsnaam, maar de naam van een stad in de Bijbel.

Is de naam Sora populair in Nederland?

De naam Sora is te gebruiken voor zowel jongens als meisjes. In Nederland is het echter een zeldzaamheid dat ouders hun kinderen deze naam ook geven: maximaal twee meisjes of één jongen krijgen deze naam op hun geboortecertificaat.

Heeft Sora een negatieve betekenis?

Ja, de betekenis 'verslagen' kun je als negatief opvatten. Ook 'plaats van horzels' is niet per se positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sora terugvinden?

De naam Sora is onder andere te vinden in het Bijbelboek Jozua 15:33.

Wie of wat was Sora en wat deed hij/zij?

Over het stadje Sora is niet veel bekend. Het komt alleen voor in het Oude Testament, waar Manoach (uit Rechters) in de buurt leeft en zijn zoon Simson oorspronkelijk vandaan komt.

Het ligt aan de overkant van de Sorekvallei, wat richting de grens met het oude Filistijnse grondgebied ligt. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.